Håndarbejde var engang noget, man var tvunget til, for at få enderne til at nå sammen. Derfor har det efter industrialiseringen været et statussymbol, at man ikke behøvede strikke sit tøj selv. Men i de senere år er det igen blevet trendy at strikke, som en del af en bæredygtig bølge, der interesserer sig for at lave ting fra bunden. Og det har resulteret i en stor interesse for garn.

Når vi snakker hjemmestrik, har valget af garn stor vigtighed. Det er for eksempel garnet der afgør hvilke pinde, du skal strikke på, hvordan det færdige produkt skal vaskes og hvilke egenskaber det får. Der findes derfor mange typer af garn, som varierer i materiale, slidstyrke og vaskbarhed.

Mange har nok oplevet at tage en sweater ud af vaskemaskinen, for at finde ud af at den nu kan doneres til et mindre barn. En sådan oplevelse er aldrig sjov, og om end den kunne undgås ved at sætte sig ind i sweaterens materiale inden vask, kan den også have noget at gøre med forkert valg af garn.

Find det rette garn til ethvert projekt

Der er uendeligt meget garn at vælge mellem, og det kan virke noget overvældende, hvis man bare gerne vil prøve at strikke. Hvis man er mere øvet, er udvalget en fornøjelse at se i gennem. På sommerfuglen.dk kan du finde garn til ethvert projekt.

Der forhandles garn af uld, alpaca, bomuld, hør, kashmir, mohair og silke. Garnet findes også i blandinger, og med effekter – eksempelvis selvlysende, så du kan strikke en flot hue og sørge for at blive set i vintertrafikken. Du kan også finde tilbehør såsom strikkepinde, opskrifter og bøger om strikning.

Hvad end du er begynder, øvet eller erfaren, kan du finde det garn, der passer.