Selvom du som regel kan få din forsikring til at dække, når dit hus bliver ramt at skybrud, og kælderen bliver oversvømmet, er det en god ide, at du får lavet et klimatjek inden. For det er ikke sjovt at skulle rydde op i en oversvømmet kælder, og der er mange, der mister mange værdifulde ting – netop fordi de har opbevaret dem i kælderen. 

Ved et klimatjek bliver din boliggennemgået, så du finder ud af, hvordan du bedst muligt kan sikre dig mod skybrud, store mængder smeltevand og lignende, der kan gøre, at der kommer til at være oversvømmelse i dit hus. 

Nu tænker du måske, at det er dyrt at få et klimatjek, og at det derfor er bedre, at du venter og ser – måske kommer der slet ikke til at ske noget. Men det er faktisk muligt for dig at få et gratis klimatjek. Det kan du for eksempel få hos det aarhusianske firma Buus Anlægsgartner. Der gennemgår de hele din bolig, så du kan få en ide om, hvor du skal sætte ind. 

I firmaet har de en professionel kloakmester ansat, der kan se på de løsninger, der er i dit hus. Hvis du vil have ham til at ændre på noget, kan han selvfølgelig også gøre det. Men du er også velkommen til bare at tage imod hans råd og så senere finde ud af, hvordan du vil bruge dem. 

Har uheldet været ude, så du står med en kælder, der er fuld af vand, kan du også få hjælp fra Buus Anlægsgartneres kloakteam. De kan komme og suge det overskydende vand op, så du kan begynde at få en mere normalt kælder igen. Resten af oprydningen og tørringen af dine ting må du desværre selv stå for. Det er derfor en god ide, at du ser på, hvordan du kan undgå at komme til at stå i den situation.