I en tid, hvor arbejdsmarkedet ændrer sig med lynets hast, og der bliver længere og længere imellem de faste ansættelser, er kontrakt- konsulent- og vikar ansættelser blevet langt mere udbredte, end de var tidligere. Stort set alle brancher benytter sig af midlertidige ansættelser. Det kan være fordi virksomheden fordi de kører efter et ”try and hire” princip, hvor de ønsker at teste en kommende medarbejders færdigheder og samarbejdsevner inden den endelige og bindende kontrakt skrives under.

Det kan også være en fordel for en virksomhed at hyre vikarer ind, når der kommer en stor opgave eller entreprise, uden at skulle være forpligtet til at skulle afskedige medarbejderne, når opgaven er udført. Og mange brancher som for eksempel landbruget og skovbruget har meget sæsonbetonet arbejde, og har derfor udelukkende brug for flere medarbejdere bestemte tidspunkter på året.

Find din nye medarbejder hos et vikarbureau

Uanset hvilken kategori, din virksomhed tilhører, kan der være store fordele forbundet med at hyre vikarer ind frem for at fastansætte. Når du bruger et vikarbureau som formidler af kontakten mellem dig og vikaren, bliver du udelukkende præsenteret for top motiverede kandidater, som er screenet på forhånd og håndplukket til at passe præcis til din virksomhed og dens opgaver. Vikaren vil på forhånd være informeret om, hvad der forventes af ham eller hende, og i forvejen have erfaring inden for arbejdsområdet.

Bliv vikar, og udbyg din erhvervserfaring

Hvis du ønsker at blive dygtigere og få mere erfaring inden for dit felt, kan det anbefales at tage et par år som vikar. Uanset hvilken branche, du arbejder i, vil vikartilværelsen gøre dig mere omstillingsparat og fleksibel. Du lærer flere arbejdspladser at kende, og får en brede ekspertise inden for dit fagområde. Det er både lærerigt og udviklende at arbejde som vikar – og din chance for at finde fast arbejde er høj, hvis du vælger at lade et vikarservice.nu forestå din ansættelse. Læs mere på vikarservice.nu