Man kan gøre meget for at undgå ulykker, men man kan aldrig helt udelukke dem. Specielt i hjemmet, hvor børn tumler, og hvor aftensmaden nogle gange skal gå hurtigt. En hudafskrabning efter et fald eller et mindre uheld med køkkenkniven kan hurtigt behandles med en førstehjælpskasse til hjemmet.

Førstehjælp handler om at hjælpe tilskadekomne og undgå, at skaderne udvikler sig. I hjemmet er skaderne ofte af begrænset karakter, men nogle gange vil de også kræve lægehjælp. Indtil lægen kan komme, eller den tilskadekomne selv kan komme på hospitalet, er det dog vigtigt at yde førstehjælp.

En standard førstehjælpskasse indeholder oftest de mest basale redskaber. Plaster, gazebind, desinfektionsmiddel, isposer og brandsalve kan man finde i de fleste kasser. Med disse få midler kan man behandle en lang række skader.

Du kan dog også få en udvidet førstehjælpskasse, hvis du virkelig vil dække dig ind. Måske dyrker én i familien elitesport, og er dermed i større risiko for mere alvorlige skader. Så kan du dække dig ind udvidet kasse, hvor der også findes kompresforbindinger, alutæpper, sårrens og meget mere.

Behandl små skader med et førstehjælpskit i nærheden

En af fordelene ved at have en førstehjælpskasse er, at den altid er i nærheden, og at redskaberne er samlet på ét sted. Måske har du før oplevet at have brug for et plaster, men du kan ikke komme i tanke om, hvor du har gemt dem. Det er en stor ulempe fordi hukommelsen netop kan svigte i en presset situation. Med en let tilgængelig førstehjælpskassen bliver dette ikke et problem.

Du kan også få en førstehjælpskasse til bilen, til kontoret, og til mange andre situationer. Tag et kig på det store udvalg og vær med til at forebygge alvorlige skader og ulykker fra i dag.