Graveskovle er, som det ligger i navnet, skovle, man bruger til at grave med.

Men vi taler ikke om de håndholdte skovle og spader, man bruger manuelt med hænderne direkte med kontaktflade mellem sko og jord.

Vi mener den slags, du betjener med to håndtag eller et enkelt, mens du er lidt højere hævet over jorden og måske sidder i tørvejr i et førerhus.

Ja, her har du så nok gættet, at der er tale om graveskovle til frontmontering på alskens gravemaskiner af forskellige størrelser.

Nogle mennesker tror, at man køber hele gravemaskiner, og så skal man have en ny, når den er gået i stykker eller slidt. Slitage kan dog opstå på alt fra indmaden, larvefødderne til – netop – graveskovlen.

Og som de fleste professionelle bygge- og anlægsfolk nok vil samtykke i, så er det dyrt at investere i den slags maskiner, hvorfor det kan være mest økonomisk forsvarligt og effektivt blot at udskifte det komponent, der ikke kan bruges mere.

Den slags maskiner bruger man nemlig ofte i professionelt regi, da det er de færreste mennesker, der har brug for – eller plads – til at have en gravemaskine stående, endda selv i form af en minigraver.
Det kan være årsagen til, at almindelige mennesker ikke tænker over reservedele til den slags maskiner.

Men de professionelle fagfolk kender godt betydningen af at bruge gode gode reservedele til gravemaskiner, især i form af en Graveskovl.

Der findes også flere forskellige typer af gravemaskiner derude på markedet, som du måske har lagt mærke til, selv hvis du er et privat mennesker.

Man lægger nemlig mærke til gravemaskiner ved alt fra vejarbejde til bygningskonstruktioner og udgravninger.

Og på samme måde findes der også mange forskellige typer af graveskovle, der kan udskiftes til en af samme model, fordi den gamle er blevet gammel eller gået i stykker, eller fordi der findes en type graveskovl med bedre og/eller anderledes tænder, der kan bruges bedre til den nuværende opgave.

Disse graveskovle kan jo også udskiftes efter opgavens beskaffenhed.

Lad os lige slutte denne artikel af med at forklare, hvor man blandt andet bruger gravemaskiner og således kan få øje på graveskovle af forskellige størrelser, former og omfang henne.

Som sagt kan de bruges ved vejarbejde, men de kan også bruges i grusgrave til transport, læsning og aflæsning. Man ser også mindre gravemaskiner benyttet ved arkæologiske udgravninger.

Ved nedrivning af bygning og grundlagskonstruktioner kan man også oftere i reglen end undtagelsen få øje på forskellige typer af gravemaskiner.