Der er heldigvis ikke så meget kludder over et kludetæppe, og alligevel kan man godt lidt drage en parallel til at kludre tingene, hvilket ikke skal forstås, som at man kludrer i det, men at man kludrer rundt fra gulv til væg, ude som inde med et kludetæppe, da man netop kan bruge et sådan tæppe i mange forskellige henseender.

Lidt groft sagt kan man sige, at et kludetæppe er en mellemting mellem et almindeligt gulvtæppe eller et decideret fint tæppe og en dørmåtte. Man bruger hovedsageligt et kludetæppe indenfor, hvor det med sin grovere stofsammensætning end for eksempel et fint-vævet gulvtæppe men stadig finere og mindre ru end et gulvtæppe, går sig markant bemærket under fødderne og kan bruges til forskellige pynteområder og ligefrem flere funktioner.

Man kan blandt andet bruge kludetæpper på badeværelset og benytte det som en afart af en bademåtte eller bare som almindelig gangmåtte i en passage. Generelt vælger en del mennesker af bruge kludetæppet i en hyggelig funktion, hvor man eventuelt kan lægge det foran pejsen en sen efterårsdag og nyde varmen fra kaminen, mens uvejret raser udenfor.

Andre vælger at hænge deres kludetæppe op på væggen, så det kan inspirere en i løbet af dagligdagen til at tænke ud af boksen og eventuelt få et nyt syn på, hvordan man kan bruge almindelige hverdagsting.

Kludetæppe fås også i mange forskellige farver og bliver både konstrueret på samlebånd i fabrikker og lavet individuelt i mindre butikker, hvor indehaverne gør en dyd ud af at skabe alle produkter selv.

Kludetæpper, der ofte kendetegnes ved sine frynser, har en årelang tradition, hvor blandt andet traditionen med at lave kludetæpper fra de stoffer, der var til rådighed, gik i arv fra generation til generation.

Bliv en del af den tradition ved at anskaffe dig et kludetæppe, som du kan lade gå i arv.