Med ordet ‘forskelligartede’ som ord i overskriften her til artiklen mener vi nærmere bestemt, at selve knivene i et Køkkenknive sæt skal være forskellige og ikke ens.

Der findes selvsagt mange forskelligartede knivsæt til køkkenbrug derude på markedet i sig selv, men du skal altid vælge et, der har forskellige typer af knive i sig, og det vil vi forklare nærmere om i denne artikel.

Ikke to knive er ens, og vi mener sådan set ikke skarpheden alene, hvilket du altid skal huske at holde ved lige ved alle dine knive, så de er oplagte til opgaven hver gang.

Mange folk tror, at knive ‘blot’ skal bruges til at skære med. Men der er en grund til, at mange kokke tager deres eget knivsæt med, når de skal lave mad hos andre: De rigtige knive er simpelthen det rette værktøj til de specifikke opgaver på samme måde, som en håndværker har brug for en værktøjs-kasse med meget forskelligt værktøj i.

Nu kan vi godt medgive, at knive ser mere ens ud, end en håndværkers værktøj gør det, men derfor bruger man altså forskellige knive til mange diverse opgaver, hvor der ikke skal være overlap – faktisk helst ikke.

Gode knive skal både kunne snitte, hakke, fillettere og meget mere, hvorfor der er udformet og skabt mange knive til disse formål, hvor de kan variere i alt fra længde, bredde, skaft og tykkelse og flere detaljer.

Nogle knive bærer ligefrem navne til det, de hovedsageligt skal bruges til: brød-kniv, fiskekniv og mere til.

Hvis du laver overlap i disse knive til forskellige opgaver, så vil knivene med stor sandsynlighed tage skade. Desuden vil det være svært at udføre opgaven korrekt, hvis man ikke bruger en dertilrettet kniv.

Så når du investerer i et godt køkken-knivsæt, så sørg både for, at prisen passer med kvaliteten, og at der er et godt udvalg af knive til forskellige opgaver i den.