Har du et landbrug med grise, eller vil du inden for en overskuelig fremtid være i besiddelse af et? Så er det en ny verden, der åbner sig for dig, og du vil blive overrasket, hvor svært det faktisk kan være at drive landbrug med dyr. Derfor kommer vi i denne artikel ind på tre ting, som du får du brug for, når du skal have landbrug med kreaturer.

Varmelamper til grise

De små grise tages typisk fra deres mor tidligt, fordi de ikke har de bedste forhold det sted, hvor moren befinder sig. Derfor skal du have varmelamper til grise, så de får den nødvendige varme, så de kan udvikle sig korrekt. Smågrise er nemlig sårbare, men en god varmelampe kan give dem den varme, som de har behov for.

Ornespray til søerne

Og med søerne mener vi ikke områderne med vand. Vi mener selvfølgelig hungrisene. De kan være svære at få til at parre, men med en ornespray sprøjter man det mandlige kønshormon i hovedet af dem, så de får lyst til at parre sig med hannerne. Det er en smule kunstigt, men det er et særdeles effektivt middel til dig, hvor grisene gerne må avle hurtigt.

Kreaturvægt

Grise skal ikke sendes til slagtning, før de har en bestemt vægt. Det kan være svært at få grise vejet med håndkraft, og derfor skal du bruge en kreaturvægt, hvor grisene selv kan gå op via en rampe. Herved får du vægten på et lille digitalt display, og du skulle kun bruge en gulerod til at lokke dem op.