Balloner er generelt en uundværlig del af en festlig begivenhed. De ligger på linje – hvis ikke over – elementer som serpentiner og en dekoreret dug. Men kender du egentlig til de forskellige former for balloner, der findes på markedet?
Det gør du måske, når vi endelig ridser op, hvilke slags der findes, men så kan vi her give nogle tips til, hvornår de forskellige former for balloner passer til specifikke lejligheder.

Den meste velkendte form for ballon er nok den klassiske gummiballon, som man puster op med munden. Det er disse, som i de mere aflange former og af lidt tyndere konsistens klovnen til familiefødselsdage og laver ballondyr af.
Hvis man derimod har dem i mere kompakt form, kan de snildt bruges som vandballoner, der eksploderer, når de rammer deres mål.

Men ellers findes den klassiske gummiballon også i versioner, hvor der kan være påtrykt ord eller tegninger, som bedst kommer til syne, når de bliver pustet op. De vil være velegnet til en skattejagt eller anden konkurrence, hvor der er udlagt ledetråde eller en rebus, der skal løses. 

Der findes også heliumballoner, som nok får en del mennesker til at tænke på, at de kan forandre deres stemme ved at inhalere helium fra disse balloner, men det er nok også et tegn på, at de – bogstaveligt talt – bærer et formål, som mange mennesker har glemt – de kan holde sig svævende.

For hvor almindelige gummiballoner bliver liggende (og derfor er brugbare til for eksempel ballondans), så er heliumballoner kendetegnet ved at kunne holde sig svævende, uden at man behøver at bruge statisk elektricitet til at holde dem hængende i loftet, som det er tilfældet med gummiballoner.

Man kan også anskaffe sig folieballoner, der kan være formet som bogstaver eller dyr. Den slags er populære at bruge, hvis man vil have skrevet en besked som “TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN” i versaler med balloner.