Alle kan vel lave indtaling af lydbøger, og hvem er Mille? 

Det er formentlig de to spørgsmål, du sidder med, efter du har læst overskriften til denne artikel, og det er helt forståeligt.

Men som det første skal det lige slås fast, at ganske givet kan alle i teorien indtale en lydbog, men i praksis er det ikke alle, der kan lave en indtaling, der fænger lytteren og kan skabe en stemning og miljøbeskrivelse i lytterens hoved, der holder opmærksomheden fæstnet.

Markedet med lydbøger er dog eksploderet, da det blandt andet kombinerer to ting, som det travle menneske i vores moderne tid godt kan lide: At fordybe sig og ordne ærinder.

Det kan lyde som to uforenelige ting, men at gøre rent, stryge skjorter, ordne vasketøj eller noget helt andet kan blive et kærkomment afbræk i hverdagen, når man pludselig har en god auditiv bog at fordybe sig i, mens man arbejder, da man ikke skal bære rundt på en klods af en fysisk bog og selv bistå med læsningen.

Det behøver for den sags skyld ikke at være som supplement til hverdagens gøremål, at man benytter en lydbog. Den slags er også populært til afslapning og ferier.

Angående det andet spørgsmål så kommer her en lille forklaring om Mille:

Hun har MilleSpeak, der forholder sig til kommunikation på mange fronter, hvor hun lever og ånder for at skabe forståelse mellem afsender til modtager. Den længere udredning af navnet er Mille Sjøgren, og hun er uddannet folkeskolelærer, men har erfaring fra teaterverden, så hun har bestemt værktøjet til at skabe en stemning med de ting, der skal indtales, om det så er fiktion eller fagligt lydstof.

Hun har indtalt bøger for mange forskellige instanser fra Gyldendal til Storytell.

Så hvis du står med et komponent, der skal indtales til lydbog af forskellig art, så er Mille den rette til den tjans.