Norva24 blev grundlagt i 2015 i Norge og er den dag i dag Skandinaviens største udbyder af kloak- og industriservice. Firmaet blev dannet da en række lokale kloakfirmaer gik sammen. Derfor består Norva24 af mange erfarne medarbejdere, som står klar til at hjælpe dig med en hvilken som helst opgave inden for kloak og industriel rengøring. Firmaets kunder består af både private husejere og offentlige institutioner.

Hos Norva24 bliver alle opgaver udført grundigt og med kundens sikkerhed og velbefindende for øje. Især når det gælder problemer med rotter i kloakker og/ eller afløb møder du hos Norva24 stor forståelse for at dette problem bør tages meget alvorligt, da det ellers kan udgøre en sundhedsrisiko for beboere i nærheden af de rør og afløb hvor rotterne befinder sig. Rotter kan være forbundet med smittefare og det er derfor vigtigt at undgå direkte berøring. Det kan derudover være farligt at drikke det vand, som rotterne har været i, hvorfor det er en fordel f.eks. at få installeret en rottespærre hvis der er tegn på rotteaktivitet i rør eller afløb.

En rottespærre er en anordning, der har til formål at forhindre kloakrotter i at trænge ind i bygninger og afløb fra hovedkloakkerne. Inden denne installation bliver monteret, vil man ved hjælp af en TV-inspektion med kamera afgøre hvordan man bør gribe opgaven an, samt klarlægge omfanget af rotternes tilstedeværelse. En sådan TV-inspektion bliver ikke kun lavet i forbindelse med mistanke om rotter, men giver dig også vished for, at dine kloakker og afløb ikke pludselig byder på knap så rare overraskelser som f.eks. fugtproblemer eller forstoppelse.

Når det står klart hvilken type rotte der er tale om, vil Norva24 installere en passende rottespærre. Rottespærrer varierer i størrelse og er forskellig alt efter hvilken effekt man ønsker. Der findes rottespærrer der forhindrer rotterne i at komme igennem et kloakrør. Dette sker ved hjælp af en lukkemekanisme. Der findes også en mere avanceret type rottespærre der elektronisk forhindrer rotten adgang til røret ved at stoppe dem med et slags spyd.

Der findes en række forbehold du selv kan tage for at forebygge et eventuelt rotteproblem. Vær opmærksom på at rotter har brug for adgang til vand og mad for at kunne overleve. Her bør du sørge for at madvarer, dyrefoder og fuglefrø ikke er frit tilgængeligt for rotter. Du kan med fordel holde orden i kældre og haver, da rotter på den måde ikke så let kan finde gemmesteder.