Hvis du bor i hus, er risikoen for, at du en eller flere gange i løbet af dit liv oplever et indbrud, markant højere end hvis du bor i lejlighed. Dette skyldes, at indbrudstyven har mere frit spil. Hvis dit hus for eksempel er forsynet med en stor have eller en lang indkørsel, omkranset af tykke hække eller et højt hegn, er der en vis sandsynlighed for, at naboerne ikke vil lægge mærke til en ubuden gæst. Især i ferietiden og omkring de store højtider er risikoen for indbrud høj, da mange er væk fra deres hjem. Men også i dagtimerne på hverdage, hvor de fleste er på arbejde, er der risiko for indbrud i dit hus.

Hvordan sikrer jeg mig imod indbrud i mit hjem?

Der er dog mange muligheder, du kan benytte dig af, hvis du ønsker at forebygge indbrud. For det første kan du alliere dig med dine naboer, i den ordning, der kaldes Operation Nabohjælp. Dette indebærer, at dine naboer sørger for at parkere deres bil i din indkørsel, mens du er på ferie, tømmer din postkasse og fylder skrald i din udendørs affaldscontainer, således at dit hjem ser beboet ud. For det andet kan du opsætte synlig overvågning indendørs såvel som udendørs. Ud over en vis forebyggende effekt, vil videokameraer også forsyne dig med dokumentation, som vil lette opklaringarbejdet for politiet og stille dig bedre over for forsikringsselskaberne.

For det tredje bør du, uanset hvad, sørge for, at låsene på dit hus er up to date. Har låsene siddet der, før du flyttede ind, ved du reelt set ikke, hvor mange kopier af nøglerne, der cirkulerer rundt. Og er låsene slidte, kan de nemmere dirkes op.

Du kan læse mere om de nye standarder for låsecylindre på billigsikring.dk. Her kan du også bestille nye Ruko låse til din bolig til priser, som ligger blandt markedets absolut laveste.