Vi vil godt vove den hårdnakkede påstand, at vi ikke kunne klare os uden sygeplejersker, der af gode grunde bliver kaldt engle i hvidt.

Selvfølgelig er al personale i sundhedssektoren relevant, om det så omhandler portøren, kirurgen, lægen eller – netop – sygeplejersken. Men det er en ærlig og kendt sag for alle, der har opholdt sig i kortere eller længere tid i et sygehus, at man kan observere sygeplejersker betræde de lange, snørklede gange på hospitalet mange gange.

Det bliver til mange kilometer under benene for sygeplejerskerne, der ofte står med mange bolde i luften samtidig, overarbejde og i nyere tid større reformer, der sætter endnu et stort pres på at udføre et godt stykke arbejde på kortere tid.

Så når de mange kilometer skal tilbagelægges i løbet af en arbejdsdag, så er det vigtigt, at fødderne har den bedste beskyttelse, og transporten glider gnidningsfrit uden gener. Fødderne hos sygeplejersker skal simpelthen have det bedste fodtøj i form af sygeplejesko, der findes.

Det er simpelthen ikke nok at tage hjemmeskoene med på arbejde eller bruge de nedslidte kondisko under arbejdet som sygeplejerske. Der skal bruges gode sygeplejesko i disse sammenhænge.

Der findes dog forskellige former for sygeplejesko, hvis du har lagt mærke til dem, og måske ville man ikke lige med det samme tro, at de alle var lige komfortable. Tag for eksempel et par træsko som sygeplejeudstyr. Deres karakteristiske kliklyd på gangene på sygehusene er hørt mange gange før, men disse træsko adskiller sig fra træsko til udendørsbrug, da de er specielt fodformede og konstruerede efter hygiejnemæssige forhold.

I samme afdeling finder man også sygeplejesko, der minder om alt fra sandaler til crocs og løbesko, men du skal ikke lade udseendet narre dig. Disse sko er nemlig lavet antibakterielle, svedabsorberende og bløde at gå i, så det er nemmere for sygeplejerskerne at gennemgøre en lang arbejdsdag.