Tüv er et tysk certifikat, der bliver brugt til blandt mærkning af fælge, bremser og autostole, og som viser, at produktet lever op til det tyske instituts krav til kvalitet og sikkerhed. Selvom man skulle tro det, så er en tuv godkendelse ikke nødvendigvis ensbetydende med at produktet må bruges i Danmark – her er der nemlig nationale regler, der spiller ind.

Men en tüv godkendelse er mere end det – det er også et certifikat, der bruges til gevindundervogne, sænkningssæt og sportsundervogne. Her er godkendelsen stadig en garanti for, at produktet lever op til specifikke krav, men det er samtidig din garanti for, at bilen senere vil gå gennem syn med udstyret monteret – hvis det er monteret korrekt, naturligvis.

Hvordan får man en tüv godkendelse?

Certifikatet udstedes af firmaer, der er godkendte til at udføre specifikke former for tests, som viser, om produktet overholder en række EU-krav.

Mangler du en tüv godkendelse af dele på din bil, så er det med at få den, inden den skal sendes til syn. Men hvordan får man fat i sådan en, tænker du? Og det er faktisk ikke så let endda – i hvert fald ikke hvis du ikke ved, hvor dit sænkningssæt er købt. Derudover kræver det, at produktet er tüv godkendt fra starten af – ellers vil det heller ikke blive det nu. 

Har du købt dit sænkningssæt eller din gevindundervogn hos billig-gevindundervogn.dk, så følger der altid en forenklet tüv godkendelse med, mens den udvidede version fremsendes på mail indenfor 1-2 hverdage. Har du mistet den originale godkendelse, så er det muligt at få en ny hos virksomheden ved at følge nedenstående guide:

– Find din undervogn eller dit sænkningssæt i billig-gevindundervogn.dk’s webshop.

– Tjek at varen er markeret med TÜV.

– Noter varenummeret.

– Bestil en ny tüv godkendelse på shoppen.

– Vent et par dage til den kommer i din indbakke.