Er du også ved at overveje, om dine møbler har set sidste dato for brug, eller om de stadig kan holde et par år endnu? Møbler er store og dyre, og derfor er det en stor beslutning bare sådan pludseligt at skifte dem ud fra dag til anden. Vi kommer her med nogle tips til, hvad du kan gøre for at øge levetiden på dem.

Har de fået pletter?

Hvis dit boligtekstil har fået pletter, som synes umulige at få væk, så kommer vi her med et godt gammelt husmorråd. Dup området med vand og hæld herefter kartoffelmel på. Sørg for, at melet sidder godt fast, så det er i stand til at suge væsken til sig. Lad det sidde i 10-15 minutter, og støvsug herefter melet væk. Pletterne skulle nu gerne være forsvundet.

Skift betræk i stedet for at skifte møbel

De fleste nye møbler er ret fleksible, hvad angår udskiftning er selve tekstilet. Fungerer din sofa fint, men vil du gerne have en anden stil i dit hjem, kan du altså blot nøjes med at skifte betrækket på din sofa. Det er markant billigere end at skifte hele sofaen ud med en ny.

Start i genbrug

Selvom genbrug for mange ikke lyder så tiltalende, så kan der være nogle ægte kvalitetsvarer derinde. Særligt, hvis du er typen, som går meget op i en bestemt stil, som ikke nødvendigvis kan købes for penge nu om dage. Derfor er det et godt sted at starte, hvis du gerne vil se, hvad der samtidig kan fås i kvalitet for rigtig få penge.