Categories: Isterningmaskine

Lidt om en isterningmaskine

En isterningmaskine er blevet en essentielt del af cafémiljøet og for den sags skyld stort set alle udskænkningssteder med respekt for selv – de har en isterningmaskine eller flere.
Du kan endda også få en til hjemmet, så du altid har krystalklare isterninger parate.

Men var du klar over, at processen med at skabe isterninger i en isterningmaskine er radikalt anderledes fra den måde, du måske selv laver isterningerne derhjemme?

Måske har du en pose eller en isbakke, som du fylder op med vand i de afsatte områder og lægger i fryseren i et par timer eller flere dage for at få isterninger.
Resultatet, der kommer ud, er ofte nogle matte isterninger, man dårligt kan se igennem, og nogle gange kan man slet ikke.

Måske har du lagt mærke til fra bylivet, at de isterninger, man får serveret i sine drinks, er meget anderledes og gennemsigtige i sin fremståen. De er fordi, de bliver laver på en helt anden måde med en isterningsmaskine.

I en isterningsmaskine vil den påfyldte mængde vand omgive nogle stænger, hvilket til slut giver de karakteristiske “indhak”, man kender fra isterningerne på udskænkningsstederne. 
Dette betyder, at vandet bliver kølet ned indefra og ud, og det er ganske enkelt hemmeligheden bag, hvorfor isterningerne i isterningmaskine bliver mere klare og ofte gennemsigtige.

En isterningsmaskine er også så smart, at der er installeret et varmelement, som sørger for, at isterningerne “giver slip” på kølestængerne, når de er parate og store nok til brug.

Det er faktisk grundessensen ved en isterningsmaskine: Den indeholder en vandtank, et køleelement og et varmeelement, der i samspil skaber isterningerne.

Isterningsmaskinerne bliver så drevet af en el-motor, så der hele tiden bliver produceret isterninger, mens den er tændt, så man har dugfriske isterninger parat til de givne situationer.

Maskinerne kan anskaffes i mange forskellige størrelser, så man både kan have de små isterningmaskiner i de små beværtninger og de større maskiner til større udskænkningsområder.

Anders Lundtang Hansen

Share
Published by
Anders Lundtang Hansen

Recent Posts

Hvad er en nervestimulator?

Nervestimulation kaldes også for neurostimulation. Det er en relativ ny behandlingsmetode i Danmark. Den har…

1 år ago

Sikre og kvalitetstjekkede tribuner findes hos Sunstill

Leder du efter en ny tribune til teatersalen, til sportshallen, skolens aula eller koncertstedet eller…

2 år ago

Biofreeze gel

Døjer du med muskelsmerter- og ømhed? Eller har du som behandler svært ved at hjælpe…

2 år ago

Find glæden med lav selv smykker

Der er mange forskellige måder at komme ned i gear og være i nuet. For…

2 år ago

Slam i havedammen kan suges op

En bassinstøvsuger kan holde din fiskedam ren. Men det er ikke helt ligegyldigt hvornår og…

2 år ago

Sådan bliver du klar til din første dykkertur

Det er helt fantastisk at dykke i det åbne hav. Der er så mange fantastisk…

2 år ago