En isterningmaskine er blevet en essentielt del af cafémiljøet og for den sags skyld stort set alle udskænkningssteder med respekt for selv – de har en isterningmaskine eller flere.
Du kan endda også få en til hjemmet, så du altid har krystalklare isterninger parate.

Men var du klar over, at processen med at skabe isterninger i en isterningmaskine er radikalt anderledes fra den måde, du måske selv laver isterningerne derhjemme?

Måske har du en pose eller en isbakke, som du fylder op med vand i de afsatte områder og lægger i fryseren i et par timer eller flere dage for at få isterninger.
Resultatet, der kommer ud, er ofte nogle matte isterninger, man dårligt kan se igennem, og nogle gange kan man slet ikke.

Måske har du lagt mærke til fra bylivet, at de isterninger, man får serveret i sine drinks, er meget anderledes og gennemsigtige i sin fremståen. De er fordi, de bliver laver på en helt anden måde med en isterningsmaskine.

I en isterningsmaskine vil den påfyldte mængde vand omgive nogle stænger, hvilket til slut giver de karakteristiske “indhak”, man kender fra isterningerne på udskænkningsstederne. 
Dette betyder, at vandet bliver kølet ned indefra og ud, og det er ganske enkelt hemmeligheden bag, hvorfor isterningerne i isterningmaskine bliver mere klare og ofte gennemsigtige.

En isterningsmaskine er også så smart, at der er installeret et varmelement, som sørger for, at isterningerne “giver slip” på kølestængerne, når de er parate og store nok til brug.

Det er faktisk grundessensen ved en isterningsmaskine: Den indeholder en vandtank, et køleelement og et varmeelement, der i samspil skaber isterningerne.

Isterningsmaskinerne bliver så drevet af en el-motor, så der hele tiden bliver produceret isterninger, mens den er tændt, så man har dugfriske isterninger parat til de givne situationer.

Maskinerne kan anskaffes i mange forskellige størrelser, så man både kan have de små isterningmaskiner i de små beværtninger og de større maskiner til større udskænkningsområder.