Hvis du har nogle gamle møbler, som du ikke har lyst til at skille dig af med, men som du heller ikke længere har lyst til at have stående fremme, fordi de simpelthen er blevet for grimme, er der heldigvis nogle ting, som du kan gøre. Det er for eksempel først og fremmest, at du får dem ompolstring. Det vil sige, at du lægger nyt fyld i dem og giver dem nyt betræk på. Det er noget, som du nemt kan gøre, hvis det er spisebordsstole, der er tale om, men som er en del sværere for dig at gøre, hvis det er lænestole eller sofaer. 

Har du ikke prøvet kræfter med møbelpolstring før, kan det være en god ide, at du får hjælp af en professionel. Det kan for eksempel være tm-materialer.dk, der er en virksomhed, der har stået for møbelpolstring i mange år. De kan enten ombetrække dine møbler for dig eller hjælpe dig med, hvordan du selv kan gøre det. 

For som nævnt er det faktisk ikke særlig svært, hvis det er en almindelig spisebordsstol, der har brug for et nyt betræk på sædet. Du behøver ikke noget særligt værktøj, men vil som regel have adgang til det hele i forvejen. Det er blandt andet hammer, hobbykniv, kontaktlim, skruetrækker, hæftepistol og noget til at tage de gamle klammer op med. Du kan finde en guide på tm-materialer.dk’s hjemmeside om, hvordan du kan gøre det. 

Derudover skal du selvfølgelig bruge noget nyt fyld og noget nyt betræk til stolene. Det skal være noget slidstærkt stof, der kan holde til, at der bliver siddet på det i mange timer hver dag. Det kan for eksempel være uld. På webshoppen finder du også et stort udvalg af møbelstof, som du kan vælge imellem. Det er reststof fra møbelfabrikker, hvilket betyder, at du får stof af en rigtig god kvalitet til en billig pris.