En bassinstøvsuger kan holde din fiskedam ren. Men det er ikke helt ligegyldigt hvornår og hvordan du suger slammet op.

Det er ærgerligt at investere i en fiskedam for at se den gro til i alger og slam. Et bassin i haven kræver vedligeholdelse. Derfor har du brug for en bassinstøvsuger. Et godt valg er OASE Ponduvac som du kan købe hos Avifauna.

Hvor kommer slammet fra?

Det bundfald du ser i dit bassin kan komme mange steder fra. Det kan være en skøn blanding af fiskenes afføring, foder der ikke er blevet spist og rådne plantedele. Især sidst på sommeren og starten af efteråret falder der mange plantedele i bassinet.

Der er naturligvis meget du kan gøre for at forebygge bundfald. Og du kan også løbende fiske plantenedfald op af bassinet. Det kræver omhyggelig pasning, men til gengæld har du en flot fiskedam du kan vise frem til gæster.

Du kan også installere et filter der løbende filtrerer vandet for urenheder. Ligesom man gør i et akvarium. Men det kan ikke helt holde slammet væk.

Hvor ofte kan du suge bundfald op?

Det er ikke en god idé at støvsuge for tit. Det giver et stressende miljø for fiskene i dammen hvis du kører en bassinstøvsuger igennem for ofte.

Du kan ikke undgå bundfald. Og det er klart at det skal væk for at fiskene ikke bliver syge. Derfor er det vigtigt at kende de bedste tidspunkter at støvsuge på.

Bedste tidpunkter at suge slam

Investér i en god støvsuger og bruge den sparsomt. Det bedste tidspunkt at rense bassinet er i august og september.

Til små bassiner bruger du en suger med slange og mundstykke. Fiskene kommer ikke i fare da de instinktivt vil svømme væk fra maskinen. Du behøver derfor ikke at dræne bassinet først.