Det er helt fantastisk at dykke i det åbne hav. Der er så mange fantastisk fænomener, som slet ikke kan sammenlignes med dem, som vi ser på land. Derfor er det helt forståeligt, at du gerne vil stifte bekendtskab med havets vidunder. Dog er der lige nogle ting, som du skal have styr på, inden du kan kaste dig over eventyret. I dette indlæg vil du få en lynguide til, hvordan du bliver klar til din første dykkertur.

Tag et kursus

Hvis du har en drøm om, at du skal bevæge dig ud i dybet med dykkermaske, så skal du have et dykkercertifikat. Men uanset hvor dybt til vil dykke, så kan det være en rigtig god ide at tage et kursus. Kurset giver dig nemlig en god generel forståelse af, hvordan du skal bære dig ad på havet. Her får du undervisning i både sikkerhed og brug af udstyr.

Klar med udstyret

Når det kommer til udstyr, så kan du både købe dit eget og leje noget. Du kan også vælge kun at leje noget af udstyret, hvilket kan være en fordel. Det er rart at have sin egen snorkelmaske, snorkel og dragt, som du føler sig godt tilpas i.


Undersøg området

Inden du begiver dig ud på din dykkertur, så er det oplagt at researche lidt på området inden. På den måde kan du få styr på særlige opmærksomhedspunkter og eventuelt få et praj om, hvad der er værd at se nede i dybet. På din første tur selv, vil det muligvis også være rart for dig at have en med, som kender området godt. Det er også en glimrende mulighed for at udvide dit dykkernetværk.