4Når du køber tøj, baby lotion, bleer, sæbe, legetøj og andre former for pleje og tilbehør til baby, er du sikkert meget opmærksom på, at det hele skal være økologisk. Og dette er meget fornuftigt. Babyer og småbørn er meget udsatte for at udvikle astma, allergi og andre former for overfølsomhed, som udarter sig i for eksempel i form af kontakt eksem eller høfeber.

Det lille barns immun system er ikke gearet til at håndtere de mange påvirkninger fra kunstige stoffer i tekstiler og i plejeprodukter. Det kan for eksempel dreje sig om rester fra sprøjtemidler, som sidder fast i plantefibrene i tøjet. Det kan også være rester af de kemikalier, som tøjet er behandlet med, for eksempel farve eller affarvning. Og så findes der et hav af blødgørings midler i forskellige former for legetøj af plastik, og stabilisatorer og konserveringsmidler i cremer og sæber. Disse stoffer kan virke hormonforstyrrende og allergi fremkaldende – og derfor er det en rigtig god idé i så vidt muligt omfang at undgå disse stoffer i hverdagen.

Sund søvn med økologisk sengetøj

Hvad de færreste skænker en tanke, er, at hvor voksne tilbringer højst en tredjedel af døgnet i sengen, er denne andel langt højere for spædbørn. Dette betyder, at det lille barns hud og åndedrætssystem er i kontakt med sengetøjet størstedelen af tiden. Derfor er det vigtigt, at barnets sengetøj – dyne, dynebetræk, madras, topmadras, hovedpude, hovedpudebetræk samt diverse sengetæpper – er fremstillet af økologiske materialer, fri for giftige kemikalier, som kan skade dit barns helbred.

Økologisk sengetøj fås i super lækker kvalitet. Hvis du vælger en dyne og en madras med økologisk kapok fyld, sikrer du samtidig, at dit barn ikke får det for varmt om natten, og at husstøvmider samt bakterier og svampe har de allerringeste vækstbetingelser.

Du kan finde et stort og varieret udvalg af Økologisk sengetøj på babynature.dk