Er du glad for naturoplevelser, kombineret med sport, så kan havkajakroning være noget for dig! Så snart, du er kommet ned i kajakken, er du ét med naturen, og en skøn oplevelse for krop og sind kan begynde. Ved at mærke vind og vejr, får du tændt for sanserne, og ude på det blå vand, kan man slippe tankerne, og bare være til stede i nuet.

Man sejle alene, hvis man ønsker noget tid for sig selv – langt fra den ofte hektiske hverdag. Hvis man er typen, der gerne vil være sammen med andre, når man dyrker sin sport, så findes der også mange fællesskaber, hvor man kan møde nye mennesker gennem kajakroning. 

Det kan være en god idé at få en smule undervisning, før man starter, så man føler sig mere sikker med pagajen i hænderne. Der findes både enmandskurser og hold. 

Husk at der findes flere slags havkajakker, og det er vigtigt at vælge den helt rigtige. Bl.a model og længde skal passe præcis til ens højde og drøjde, både af sikkerhedsmæssige hensyn, og for at det bliver en god oplevelse. 

Motion har jo som bekendt mange fordele, så det er bare med at komme i gang. Når man ror i kajak, træner man store muskelgrupper som baller, mave, ryg og skuldre. Når man bruger den rigtige teknik, så er det faktisk hele kroppen, der bliver trænet, og ikke kun armene.