Trafikspejle bruges overalt i trafikken til at hjælpe billister med at kunne orientere sig i trafikken. Der findes mange blinde vinkler, og kan man ikke se sig tilstrækkeligt omkring, er det værste udfald, at der kommer til at ske et uheld. Det er farligt at færdes i trafikken, men forskellige ting som skilte, vejmarkeringer og spejle hjælper til at skabe en mere sikker trafik.

Køb af trafikspejl over nettet

Køb af trafikspejl kan foregå over nettet, hvor der kan være forskellige forhandlere at vælge. Står du for indkøb hos trafikstyrelsen eller har lignende besiddelse, er det måske din opgave at finde den rette forhandler. Det er klart, at kvaliteten skal være i orden, og at alt skal være i orden lovmæssigt. Herudover skal der naturligvis også medkøbes beslag, som skal placeres solidt i jorden. Vi har et vildt vejr i Danmark, så et trafikspejl skal kunne holde til lidt af hvert.

Trafikspejl: rundt eller firkantet?

Både runde og firkantede trafikspejle kan spottes rundt omkring i trafikken. Det runde kan ofte bruges med en hældning, så det er muligt at se bilen fra førersædet – ellers går idéen også lidt af det. Det firkantede spejl kan f.eks. bruges på parkeringspladser, ved trafikerede veje – hvilket det runde også kan. Man må vurdere fra sted til sted, hvilken form spejl der passer bedst til situationen og den potentielle fare, man gerne vil undgå.

Sikkerhed i trafikken – har du set et sted, der mangler trafikspejl?

Er du selv kommet forbi et sted, du tænker, der har brug for et trafikspejl? Trafikspejle sættes også op steder, hvor der allerede har været uheld, men har man fundet et potentielt farligt sted, er det naturligvis langt bedre, at man kommer uheldet i forkøbet.