Hvis du heller ikke er en af dem, der synes det er spændende at sidde på skolebænken, kan det være svært at finde ud af, hvad du så skal gøre. Vores samfund er bygget op efter, at man skal tage sig en lang uddannelse. Helst først STX, så nogle sabbatår og så videre på universitet. Det kan virke som en lang og kedsommelig vej, hvis du helst bare gerne vil i gang med at arbejde.

Her kan du med fordel tage et kig på de mange elevuddannelse, der er. På en elevuddannelse sidder du stadig på skolebænken i perioder, men du har også elevforløb ude i virksomheder. På den måde oplever du allerede tidligt at komme ud og prøve kræfter med dit fag i virkeligheden. Samtidig bliver en del af en et team i en virksomhed, med gode og støttende kollegaer, imens du finder ud af, om faget er det rigtige for dig.

Et væld af muligheder

Der findes en hel masse forskellige slags elevuddannelser. Derfor kan du med garanti finde en, der passer til dine interesser. En stor virksomhed kan sagtens have en masse forskellige slags elever ansat. Eksempelvis Frode Laursen tilbyder mange forskellige typer elevstillinger. Virksomheden er særligt kendt for at fragte gods i lastbiler, med de har også en lang række andre uddannelser.

Hvis livet bag rattet og selvstændighed tiltrækker dig, og samtidig har en rejselyst, kan du eksempelvis blive godschauffør. Uddannelsen tager kun 2,5 år, og du får både kørekort til anhænger og lastbil. Desuden lærer du at håndtere mange forskellige former for materiel- og godstyper.

Hvis du er god til at have overblik og godt kan lide at have et ansvar, kan du blive administrationselev på 2 år, hvor skoleforløbet kun er cirka 8 uger. Hos Frode Laursen har de flere forskellige afdelinger, hvor du kan få en administrationselevplads. Derfor kan du med sikkerhed finde en, der passer til dig og dine kompetencer. Du lærer om både ekstern og intern kommunikation, procesbeskrivelser, koordineringsopgaver, ordrebehandling og meget mere.

Eller tiltrækker mekanik og maskiner dine fingrer. Så kan du overveje, om mekaniker er noget for dig. Som lastvognsmekanikerlærling lærer du, hvordan man reparerer lastbilerne. Desuden får du også et lastbilkørekort. Så kan du testkøre materiellet, og hvis du har lyst til at køre servicetruck i Norden, er der også rig mulighed for det.

Hos Frode Laursen går de særligt op i at give eleverne ansvar og udvikling, samtidig med at danne et godt fællesskab blandt de studerende.