Både butikker og webshops flyder over med kosttilskud, og det kan være et uoverskueligt projekt at forsøge at finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Denne artikel vil forsøge at give dig et overblik over de mest kendte typer kosttilskud og hvad du kan få ud af at tage dem.

Men først lige et par vigtige råd:

  1. Spørg altid din læge til råds. Når det kommer til medicin og kosttilskud ved din læge altid bedst, så derfor er det vigtigt, at du tjekker efter med lægen, at du kan tage det kosttilskud du påtænker sammen med eventuel medicin.
  2. Køb kun kosttilskud af danske forhandlere. Kun på den måde kan du sikre dig, at produktet ikke indeholder ting, som ikke er godkendte af det danske sundhedsvæsen.

Find det kosttilskud du har brug for

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at kosttilskud bogstaveligt talt kun er et tilskud til din kost. Det er derfor en stor fejl, hvis du tror, at du får alt hvad din krop har brug for, hvis du spiser en masse kosttilskud, men ikke en sund og varieret kost.

Én af de mest populære og kendte typer af kosttilskud er fiskeolie. Fiskeolien er god fordi den har en lang række fordele for både krop og sind. Den siges nemlig at kunne hjælpe på depression, samtidig med at olien er god for knogler og led. Fiskeolien er derfor for dig, som ikke spiser den anbefalede mængde fisk to til tre gange om ugen.

Et spørgsmål som du helt sikkert har stillet dig selv er, om det mon er bedst at købe et samlet kosttilskud, eller at købe vitaminerne enkeltvis og tage dem hver for sig. Hvis du har stor viden indenfor vitaminer og mineraler, kan du sikkert få gavn af selv at udvælge, hvad din krop har behov for, men ellers kan du med fordel købe et komplet kosttilskud. På den måde sikrer du dig, at mængden af vitaminer og mineraler er afbalanceret og sammensat af professionelle. Komplette kosttilskud findes desuden i forskellige varianter, som er målrettet henholdsvis kvinder, børn og mænd. Disse er sammensat på baggrund af teorier omkring, hvad kroppen har særligt brug for i forhold til alder og køn. Er du gravid, kan du desuden med fordel købe et særligt kosttilskud til gravide, som sikrer at både du og dit barn får vigtig næring.