Er du tidligere eller nuværende hundeejer, så ved du, at hunde har brug for at blive stimuleret med gåture, opmærksomhed og leg. Der er naturligvis stor forskel hos de forskellige racer i forhold til, hvilke behov de har, når det kommer til motion og leg.

Hvis din hund er af den aktive og nysgerrige type, er det en god ide at vælge hundelegetøj, som opfordrer til aktivitet og som altså aktiverer hundens sanser gennem leg. Det kan eksempelvis være et snusetæppe, hvori du kan skjule lækkerier, som hunden skal snuse sig frem til. I samme kategori findes også både bolde og flasker, hvori du kan skjule godbidder for at udfordre din hund.

Yderligere findes der, til den aktive hund, et stort udvalg af bolde, som er velegnet til udendørs leg. Som noget nyt er der kommet en bold på markedet med huller i, som gør det nemmere for din hund at trække vejret, når den løber gennem græsset for at aflevere bolden tilbage til dig.

Til den knap så aktive hund kan du gå efter legetøj af plys eller gummi. Tøjbamser og gummikødben er velegnet til indendørs leg og hygge. Især produkter af gummi og reb er gode for hunden at ligge og tygge i, fordi det stimulerer hundens tænder og tandkød. De fleste terrier-racer er desuden ekstra glade for pivedyr, da deres naturlige instinkt er at jage mus og rotter.

Så uanset hvilken personlighed din trofaste ven besidder, kan du helt sikkert finde et stykke legetøj, som matcher dens behov. Og så er det jo bare ekstra sjovt for dig, når der er gjort noget ud af designet og plyslegetøjet måske er lavet som en flaske vin eller en hvalros.