At bo i Danmark kan til tider gøre det svært at nyde udelivet. Lange perioder med gråvejr og blæst om vinteren og ustabilt vejr med masser af byger om sommeren kan få de fleste til at blive indenfor. Men med solide og fleksible markiser kan du gøre det meste vejr til udevejr.

De fleste kender bedst markisen fra caféer og butikker, men markiser bliver stadig mere populære hos private. En markise er en effektiv måde at få det meste ud af en terrasse eller en altan, hvor man gerne vil have muligheden for også at nyde solen, når den endelig er fremme.

Markisen er en form for semi-permanent overdækning, fordi du kan rulle den frem eller tilbage, når du har lyst. Moderne markiser kan tilmed automatiseres i høj grad, så du slipper for manuelt arbejde. Med en motor og en fjernbetjening kan du betjene markisen på afstand.

Og med en regn- eller blæsecensor kan du indstille markisen til automatisk at rulle ud eller ind, hvis det bliver nødvendigt.

Gør alt vejr til udevejr med en smart markise

Markiser kommer i mange forskellige størrelser og udseender, og du kan få dem lavet i specialmål til dit udeområde. Du kan også vælge mellem mange forskellige typer af slidstærke duge, som fås i et væld af forskellige farver. På den måde er du sikker på at få et resultat, der komplimenterer dit hus og andre eksisterende konstruktioner, så markisen ikke tiltrækker sig for megen opmærksomhed.

Overvej også at tilkøbe lys og varmelamper til din markise, hvis du vil gøre dit udeområde ekstra hyggeligt og brugbart året rundt.

Skal du have overdækket et større udeområde eller ønsker du fritstående og permanent overdækning, kan du overveje en pergola. Det er en permanent konstruktion, som er oplagt til større områder.