Der er et rygte der går på, at et år på efterskole enten kan føles som syv gode år eller et langt udtrækkende år.

Uanset, om udsagnet holder vand eller ej, kan man sige, at rygtets opståen måske kan have noget at gøre med, om man vælger den rette efterskole eller ej.

Upåagtet er det i hvert fald, at når man tager på efterskole, som oftest sker efter folkeskolen, efter 10. klasse, i stedet for 10. klasse, som erstatning for 10. klasse eller ganske simpelt for at prøve en tur på efterskole, så sker det på et tidspunkt i livet, hvor man står foran store forandringer i livet.

Måske har man haft en god oplevelse i folkeskolen, eller måske var det ikke den store succes, men sandt er det i hvert fald, at man på en efterskole kommer til at opleve store foranderligheder i ens liv, og man kan endda komme til at finde nogenlunde ens vej i livet, såsom ved at engagere sig i musik.

Det sidste vil vi komme nærmere ind på senere i denne artikel i forbindelse med en musikefterskole.

Når man tager ophold på en efterskole, sker det oftest i de skæbnesvangre teenageår, hvor der sker mange forandringer i ens liv og krop, og hvor man lettere febrilsk prøver at få styr på en selv.

Efterskole kan fungere som springbræt mellem ungdomsårene og de større, betydningsfulde slut-teenagerår/start-20’ere, hvor man vælger uddannelses-retning i livet.

Sandt er det i hvert fald, at man på en efterskole lærer at tage mere ansvar for en selv, de fælles opgaver og ens dagligdag i al almindelighed.

Man er ofte indlogeret på efterskolen hele ugen, hvor man maks besøger familien i weekenden, og under opholdet på efterskolen lærer man nogle retningslinjer, som skal overholdes for det fælles bedste, men samtidig er der også ofte frit legerum, hvor man kan lære sig selv bedre at kende i både alenerum og i sociale sammenhæng.

Men angående det musiske har man også set, at kendte, danske bands startede deres karrierer på efterskolen, som så har fulgt dem længe længe og givet dem en karriere videre.

Det kan blive dig i den næste generation eller blot en mulighed for at undersøge det musiske aspekt nærmere.

Hvis du vælger Tølløse Privat- og Efterskole, der kan besøges på Tpoe.dk, kan du få et ophold, hvor der er tæt samarbejde med teater- og danselinjen, mange former for valgfag med musik i form af blandt andet kor og instrumenter, mulighed for solo-undervisning og forestillinger under ens ophold.

Måske bliver dette ophold på efterskolen det skelsættende, foranderlige for dig eller dit barn.