Ingen nøgler

En kodelås er en erstatning for den traditionelle lås med nøgle. Fordelene er mange. Nøgler kan tabes, og det kan være katastrofalt, hvis du ikke opdager det, og det fx sker i nærheden af låsen, og enhver derefter kan stikke nøglen i låsen. Eller hvis du har nøglen opbevaret sammen med en adresse, og du mister nøglen. Mange af os har typisk et større bundt nøgler til både dør, cykel, postkasse mm., som du kan reducere.

En kode kan ikke stjæles

Fordelen ved kodelåsen er også, at du kan lave en kode, som kun siger dig noget og som ikke er til at regne ud for andre, men fordi den har en betydning for dig, behøver du ikke skrive den ned. Kodelåsen er også en fordel i forhold til intern sikkerhed på en arbejdsplads, da en nøgle kan opdages af andre, mens koden kun er i de betroede medarbejderes hukommelse. 

Kodelåsen kan også fungere som en ekstra sikkerhed, da det forebygger indbrud. 

Høj sikkerhed og flere funktioner

Scantron laver både kodelåsen Codelock12 til erhverv og private boliger. Du kan nøjes med at vælge en kodelås eller både have den og en dørstation. Hvis du ønsker høj sikkerhed, kan du vælge op til 10 individuelle koder med op til seks tal. En indbrudstyv kan ikke åbne døren ved at prøve at flytte kodelåsen, da relæet til døråbningen sidder på den indvendige side af døren.

Kodelåsen kan mere end bare holde døren låst, den kan også tænde lys, frakoble en alarm og åbne en garageport. 

Fakta:

Codelock12 kræver en BUS-baseret strømforsyning. Kodelåsen i eloxeret aluminium, diodeoplyst med rød for låst og grøn for åben og er 88 mm bred, 133 mm høj og 12 (19) mm dyb og vejer 200 g. Den kan ikke klare at sidde et sted med temperatur under frysepunktet, men kan tåle op til 50 °C.