Lampetrends 2018

Skandinavisk minimalisme er en af de store tendenser, når vi taler om lampedesigns i 2018. Det er organiske linjer og et simpelt udtryk. Kodeordene er simple living og funktionalitet. Her i norden, hvor det er mørkt igennem det meste af vinterdøgnet, er det utroligt vigtigt med den rigtige belysning, og masser af den. 

Runde, organiske former hitter også her i 2018, og der må gerne være masser af metaller og farver på lampepaletten. 

Designklassikere er blevet moderne igen. Det er tidløse designs, som samtidig kan tilføre hjemmet noget personlighed og karakter. Her er træ og messing vigtige ingredienser. 

Desuden vil jeg nævne, at lamper med et industrielt design eller look, ikke er til at komme udenom. Her er funktion og et råt udtryk det centrale. Slid eller rust er ingen skam i denne stil –   det giver derimod bare boligen eller værkstedet et mere personligt udtryk. What you see, is what you get, kunne man sige om denne tendens indenfor tidens lampetrends. 

Hos Lite-house.dk kan man finde masser af spots og enkle lamper, hvilket er i tråd med den skandinaviske minimalisme. I mange moderne boliger passer spots utroligt godt ind i fx køkken- eller gangarealer, hvor man ønsker, at belysningen i høj grad skal være funktionel frem for æstetisk,  ja, nærmest usynlig. De fører spots fra brandsene bl.a. Astro, DL og Hilux. 

Hos Lite-house.dk findes også et udvalg af lamper med et industrielt look. Det gælder fx Astro Fosso væglampe, som fåes i forskellige typer af metal. Det kunne også være Ferroluce Retro Grunge loftlamper, som har et råt udtryk. 

Den klassiske Ball Wall væglampe kan falde ind under flere kategorier inden for moderne lampetrends, og den vil formentlig også fortsætte med at være populær. Blot bliver den produceret i flere og flere forskellige farver og metaller. Den er både enkel og æstetisk, har en rund form, og så er den en klassiker fra 70’erne.