Det er en forfærdelig tanke at forestille sig, at hele ens hjem en dag skulle stå i flammer og brænde ned til grunden. Når først flammerne har fået fat, er det svært at kontrollere ilden, og der går ikke mange minutter, før det hele er for sent. Mange af os har gennem livet samlet en masse genstande af sentimental værdi, som betyder meget for os, og som ikke kan erstattes. Derfor kan du aldrig være for forsigtig, når det kommer til at brandsikre dit hus – eller som minimum tage dine forholdsregler, når du opholder dig i og forlader hjemmet.

Hvad kan du selv gøre?

Der er selvfølgelig nogle helt enkle ting, du kan gøre, for at undgå, at der udbryder brand. En af disse ting er at huske at slukke for varmeapparater, når du forlader dit hjem. Lad være med at efterlade din ovn eller dit komfur uden opsyn, for her er der en reel risiko for, at der kan gå ild i maden eller i selve varmekilden, mens du ikke er hjemme.

Husk røgalarmer

Hvis du ikke har røgalarmer i dit hjem, så er det ved at være på høje tide, du får installeret nogen. Faktisk er der lovkrav om røgalarm i alle nye boliger. Hvis boligen er i flere etager, skal der være minimum én røgalarm på hver etage. For røgalarmer registrerer røg i luften, og når de gør, så bipper de nådesløst. Du kan ikke undgå at vågne, når røgalarmen er gået i gang.

Luk røgen inde

Hvis der først er gået ild i noget, så er det med at forhindre røgen og ilden i at sprede sig. Har du en ventilation, så sørg for at få installeret et brandspjæld, der lukker til, når temperaturen i lokalet overstiger 40 grader.