Strik er hot – på mere end én måde. For det første er det super hyggeligt at putte sig i lunt, strikket tøj, især på vore breddegrader, hvor vinter og kulde optager store dele af året. For det andet er strik atter blevet en del af modebilledet, og designerne har for alvor fået øjnene op for strik som et medie, som kan indgå i smarte kollektioner på lige fod med syet tøj. Og for det tredje er strikning som hobby og kreativt tidsfordriv gået hen og blevet utroligt populært igen.

Strikning er ikke længere forbeholdt ældre damer, som strikker sokker og veste til deres børnebørn og slumretæpper og halstørklæder til deres mænd. Nu strikker selv de unge med efter lækre opskrifter på smart designer strik – det er en del nemmere at lære at strikke, end det er at lære at sy sit eget tøj. Og så kræver strikning ikke avancerede maskiner eller omfattende mønstre – for at strikke dit eget designer tøj, skal du blot være i besiddelse af et par gode strikkepinde, en opskrift på det ønskede stykke tøj – og så selvfølgelig lækkert garn i høj kvalitet, som passer til det klædningsstykke, du ønsker at kreere.

Hvilken type garn skal jeg vælge?

Når du skal vælge garn til strikning, bør du først og fremmest studere den opskrift, du har tænkt dig at følge. Her vil der som oftest være en tydelig anvisning på, hvilken type garn, du skal vælge. Det er selvfølgelig muligt at afvige fra opskriften – så kan du eventuelt søge råd i en garnbutik, hvor en ekspert kan hjælpe dig med at vælge blandt varianterne alpaca, bambus, bomuld, hør, kashmir, mohair og silke, samt diverse blandingstyper.

Find garn til strikning samt opskrifter hos Sommerfuglen

Den københavnsk baserede strikke- og garn butik Sommerfuglen, som har fysisk beliggenhed lige ved Vandkunsten, har igennem mange år leveret kvalitets garn, tilbehør til strik og hækling samt opskrifter fra danske og internationale strik designere til danske strikke entusiaster. I den lille, hyggelige butik kan du få råd og vejledning til, hvilken type garn, du bør vælge, samt finde inspiration til dit næste strikkeprojekt – og samtidig købe ind til det. Du behøver dog ikke at være bosat i København eller nærmeste omegn for at få glæde af Sommerfuglens lækre produkter.

På hjemmesiden sommerfuglen.dk kan du i den online shop købe såvel garn og andet tilbehør som de udførlige strikkeopskrifter, som ligger til grund for de lækre designs. Se hele udvalget af kvalitets garn og andet tilbehør til strik på sommerfuglen.dk